sreda, 18. november 2015

Električna peč Vaillant eloBLOCK – preprosta alternativa

Ogrevanje z električno energijo je dobra alternativa. Primerno je predvsem za objekte kjer se ne nahajate veliko časa ali kot prehodna rešitev. V dobro izolirani zgradbi v kombinaciji z talnim ogrevanjem ali kaminom lahko predstavlja dobro alternativo ostalim dražjim sistemom ogrevanja.  

Nizki stroški za montažo

Vaillant eloBLOCK je mogoče namestiti z malo truda. Večina posamezni grelnikov je nameščenih in priključenih v eni uri. Manjše mobilne naprave, tudi brez pomoči strokovnjaka. Pri električnih pečeh vam priporočamo zagon s strani pooblaščenega izvajalca, že zaradi same garancije naprave.

Kolikšno moč peči potrebujem?

električnim ogrevanjem želite doseči v vseh sobah prijetno temperaturo. Zato je pomembno, da vemo zahtevano vstopno moč električne peči. Za prostornino en kubični meter, bi morali računati z 40 do 50 vatov.
Primer izračuna: soba z 20 kvadratnih metrov in višino stropa 2,50 metrov, ima prostornino 50 kubičnih metrov. Za ta obseg je potrebno okoli 2000-2500 vatov (2,5 kW). Višja kot je potrebna moč, višji bodo stroški.

Električna peč Vaillant eloBLOCK

​Namenjena za uporabo v toplovodnih ogrevalnih sistemih s prisilnim kroženjem vode. Z enakomernim zaporednim vklapljanjem ogrevalnih spiral preprečuje neželene sunke v električnem omrežju ob njihovem vklapljanju/izklapljanju. Krožna črpalka deluje samo takrat, ko obstaja potreba po toploti, s čimer varčuje z električno energijo. S funkcijo podaljšanega delovanja črpalke po izkopu ogrevalnih spiral črpalka deluje še dve minuti, da bi bilo mogoče maksimalno izkoristiti vso toplotno energijo v izmenjevalcu energije.

Integrirani varnostni in hidravlični sestavni deli

V napravi so integrirani cilindrični izmenjevalec toplote z ogrevalnimi spiralami, hidravlična skupina in ekspanzijska posoda. Hidravlična skupina je sestavljena iz samodejne dvostopenjske krožne črpalke, tipala tlaka in varnostnega ventila.
Električna peč Vaillant eloBLOCK v kombinaciji z zalogovnikom za toplo vodo

Napravo je mogoče s pomočjo originalnega pribora za hidravlično povezovanje kombinirati s posredno ogrevanim vsebnikom tople vode uniSTOR. Temperatura vode je nastavljiva preko komandne plošče naprave.


Električna peč Vaillant eloBLOCK na kratko:

  • Sodobna oblika z mikroprocesorsko nadzorovanim delovanjem
  • Enostavna in ergonomsko prilagojena nadzorna plošča z LED
  • Nazivna moč 6, 9, 12, 14, 18, 21, 24 in 28 kW
  • Enofazni priključek za modele z močjo 6 kW in 9 kW, za druge modele je obvezen trifazni priključek
  • Zaporedni vklop ogrevalnih spiral ob modulirajočem obratovanju
  • Možnost povezovanja naprave eloBLOCK z zalogovnikom
  • Predhodna priprava za povezovanje na sistem za nizkotemperaturno (talno) ogrevanje
  • Proti zamrzovalna zaščita, zaščita pred blokado črpalke
  • Možnost priključitve sobnega termostata (230 V)
Če razmišljate o namestitvi ali nakupu električne peči Vaillant eloBLOCK preglejte ponudbo v naši spletni trgovini ali nam pošljite povpraševanje, na voljo smo vam na:
Tel: 040-831-950 | Biakom | E-mail: info@biakom.si | Povpraševanje

Ni komentarjev:

Objavite komentar