torek, 15. maj 2018

Nekaj največjih mitov o sanaciji hiše prvi del

Nekaj največjih mitov o sanaciji hiše prvi del

Še vedno obstajajo predsodki proti prenovi zgradbe. Prizadevanje za prenovo se ne izplača, toplotna izolacije ni energetsko učinkovita itd. Velja omeniti naslednje:
Vsakdo, ki se odloči za obnovo danes s tem poveča vrednost svoje lastnine in prihrani denar v prihodnosti.
  1. Sanacija se ne izplača
Večina ukrepov pri sanacije pomeni velike stroške, ki se razlikujejo po ceni glede na stanje vašega objekta. Vendar se vam stroški pri energetski sanaciji zgradbe lahko zelo hitro povrnejo. Poleg prihrankov pri stroških ogrevanja je treba pri izračunu upoštevati tudi stroške, ki bodo nastali v prihodnjih letih vzdrževanja ter dodatna popravila. S sanacijo tako ne privarčujete samo na stroških ogrevanja vendar tudi na stroških, ki bi nastali v prihodnosti. S tem povečate tudi vrednost vaše stavbe.
  1. Zmanjševanje porabe električne energije vam privarčuje največ denarja
V povprečju 70% letnih stroškov energije za gospodinjstvo izhaja iz ogrevanja prostorov. Obstaja veliko načinov kako zmanjšati stroške energije. Več o tem v članku varčevanje z energijo.
Če se ogrevate s ogrevalnim sistemom, ki je star 20 let ali več, boste največ prihranili z zamenjavo stare peči z novo, moderno. Že sama menjava ogrevalnega sistema vam prihrani veliko denarja ter energije na dolgi rok.
  1. Sanacija povzroča hiter nastanek plesni
Redno prezračevanje prostorov učinkovito prepreči nastanek plesni tako v prenovljenih prostorih kot v ne obnovljenih.

Če razmišljate o sanaciji vašega objekta preglejte ponudbo v naši spletni trgovini ali nam pošljite povpraševanje, na voljo smo vam na:
Tel: 040-831-950 | Biakom | E-mail: info@biakom.si | Povpraševanje

Ni komentarjev:

Objavite komentar