petek, 1. junij 2018

Nekaj največjih mitov o sanaciji hiše drugi del

Nekaj največjih mitov o sanaciji hiše drugi del

1. Energetska sanacija zgradbe pomeni višje stroške za najemnika
Prenova ne pomeni nujno, da se najemnina nenadoma dvigne. Energetska prenova zgradbe lahko zagotovi, da se za najemnika stroški ogrevanja in tople vode zmanjšujejo in ostanejo dolgoročno stabilni.
2. Največ prihranim pri novo gradnji
Po podatkih statističnega urada Slovenije je bilo v letu 2014 izdanih 3166 gradbenih dovoljenj za novo gradnje, kar je izjemno malo v primerjavi z številom obstoječih objektov.
Večina teh objektov je ne obnovljenih in starejših od 40 let. Podatki nam pokažejo, da ima sanacija starih stavb ogromen potencial prihranka energije.
Praviloma je to predvsem kombinacija različnih ukrepov, ki zmanjšujejo porabo. Vsakdo, ki izolira streho in fasado ter hkrati zamenja ogrevalni sistem, zmanjša porabo energije za 85%.
3. Investicija v ogrevalni sistem z obnovljivimi viri se nikoli ne povrne
Sončni kolektorji in predvsem toplotne črpalke niso le dobre za okolje, ampak tudi za vašo denarnico.
Ogrevalni sistemi, ki temeljijo na alternativnih virih energije, dolgoročno prihranijo veliko energije – in s tem tudi zmanjšajo vaše stroške. Toplotna črpalka še vedno predstavlja najbolj donosen sistem med obnovljivimi viri. Investicija se vam povrne že po nekaj letih – več informacij v tem članku.
Pogoji financiranja so trenutno privlačnejši kot kadar koli prej s ponujenimi subvencijami Ekosklada.
Če potrebujete svetovanje/ponudbo ali pomoč pri dokumentaciji Ekosklada preglejte ponudbo v naši spletni trgovini ali nam pošljite povpraševanje, na voljo smo vam na:
Tel: 040-831-950 | Biakom | E-mail: info@biakom.si | Povpraševanje

Ni komentarjev:

Objavite komentar